София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

СПЕЦПРОКУРАТУРАТА: Папалезов е с обвинения за участие в ОПГ, ръководена от Васил Божков

"Не е имало нахлуване в МВР, а е бил обискиран само кабинетът на Папалезов"

Директорът на сектор “Културно-исторически ценности“  в Главна дирекция “Национална полиция“ Ангел Папалезов е бил обвинен днес за участие в организирана престъпна група за трафик на културни ценности. Според Спецпрокуратурата ръководител на ОПГ-то е бизнесменът Васил Божков, който в момента се намира в Дубай. 

По решение на наблюдаващия прокурор Папалезов е на свобода срещу подписка. Това обяви  Валентина Маджарова, изпълняващ длъжността ръководител на Специализирана прокуратурата. 

Тя уточни, че не е имало нахлуване в МВР, а е бил обискиран само кабинетът на Папалезов:

"Този български гражданин никога, по никакъв повод, в хода на това досъдебно производство, а и бих казала, в хода на кое да е, не е бил задържан, включително и за 24 часа. Не е прецедент, Специализирана прокуратура, а може би и други прокуратури в страната, да подвеждат под наказателна отговорност полицейски служители! Не бих казала, че това е нещо, което се случва за първи път! Напротив, бих казала обратното. Специализирана прокуратура е формирала обвинителна теза по отношение на доста по-високопоставени полицейски служители", посочи тя. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!