петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      НАСТЪПВА АСТРОНОМИЧЕСКОТО ЛЯТО

      Днес в 19:00 ч. и 38 мин. настъпва астрономическото лято. Продължителността на деня е 15 часа 19 мин. и 32 сек.

      През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт, съобщават от НИМХ. Ще се заоблачи в цялата страна. На много места от запад на изток ще превали, около и след обяд – с гръмотевици. Възможни са интензивни валежи. Ще се усили северозападният вятър, в Дунавската равнина и източните райони – до умерен. Дневните температури ще се понижат и максималните в повечето места ще са между 19° и 24°. След обяд от запад валежите ще спират, а по-късно и облачността ще се разкъсва и намалява.
      Атмосферното налягане ще се повишава.
      Над планините ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на места интензивни. Вятърът по билата ще е умерен до – от северозапад. На 1200 метра максималната температура ще е около 15°, на 2000 метра 8°.
      По Черноморието преди обяд ще има и слънце, но около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Максимални температури на въздуха 22°-24°. Температурата на морската вода е 22°-23° . Вълнението ще е около 2 бала.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ