Search Suggestions
      неделя, 20.10.24
      Search Suggestions

          ООН: Палестинците преживяват неописуеми ужаси в Ивицата Газа

          Палестинците преживяват „неописуеми ужаси“ в северната част на Ивицата Газа, заяви Хуманитарната служба на ООН, настоявайки, че „жестокостите трябва да спрат“.

          Израел започна мащабна въздушна и сухопътна атака на 6 октомври, като затегна обсадата си върху опустошения от войната район.

          „Ужасяващи новини от северната част на Газа, където палестинците продължават да търпят неописуеми ужаси под обсадата на израелските сили“, написа в X изпълняващата длъжността ръководител на Хуманитарната служба на ООН Джойс Мсуя.

          „В Джабалия хората са хванати в капан под развалините, а първите спасители са блокирани и не могат да достигнат до тях. Десетки хиляди палестинци са насилствено разселени. Доставките на стоки от първа необходимост са на изчерпване. Болниците, претоварени с пациенти, са засегнати. Тези жестокости трябва да спрат“, добави тя.

          Мсуя заяви, че съгласно международното хуманитарно право цивилните граждани, ранените и болните, както и персоналът и здравните заведения трябва да бъдат защитени.

          Агенцията за гражданска защита на Газа твърди, че при мащабната израелска военна операция за две седмици в северната част на територията са загинали повече от 400 души.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions