петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Нинова: Аналогиите между случващото се в ДПС и БСП са неуместни

      Корнелия Нинова обясни, че аналогиите между случващото се в ДПС и БСП са неуместни, тъй като в случая на социалистите пълномощният председател на партията е само един – в случая тя самата, тъй като именно тя е човекът, който е вписан в съда.

      „При нас няма опасност да има две листи. Важното за ситуацията е кой е вписан в съда като председател на партията, в актуалното състояние пише Корнелия Нинова“, категорична бе тя.

      Вчера тя бе изключена от неотдавна ръководената от нея партия. По думите ѝ – по нелегитимен път. „Свикайте Конгрес и ме освободете! Нещо май ви е страх? Хем не ме пускат, хем ме държат, хем аз съм виновна. Подала съм си оставката още юни, какво дремаха, та не свикаха Конгрес“, зачуди се социалистът.

      Главната тревога на Нинова е, че в БСП трайно се настанява духът на незачитане на Устава на партията и на законите като цяло.

      “Ще се върнат милионерите и олигархията в БСП – пазете се от това”, предупреди тя, като обясни, че борбата ѝ през последните осем години е била за това да върне морала в социалистическата партия.

      Нинова е силно притеснена от завръщането на задкулисието в БСП. И конкретно посочи:

      „Оня Кирил Добрев с милионите, контрабандата, ВЕЦ-овете. Тези хора се върнаха и в момента командват партията“.

      “Моята претенция е да се спазват Уставът и законите на страната. Искам да ме освободите по закон и по Устав, не да ме поставяте в ситуацията на заложник. Искам друг морал на партията и да я спася от образа на всички партии, заразени с този образ. Сега ме карат да узаконя всичко това, срещу което съм се борила: “дай пълномощно на Зафиров”. Дам ли го на Зафиров, е все едно го давам на Кирил Добрев. Ако подпиша такова пълномощно, хората в Благоевград и Сливен ще ме бият с камъни. Заставам на страната на социалистите, не на страната на този фалшив Национален съвет. Партийният елит никога не ме е харесвал – това не е новина за мен”, коментира още тя.

      По думите на Нинова почти цялата нощ телефонът ѝ е прегрял от звънене. “Валят заявления от цялата страна за напускане на партията от цели структури. Не го правете, не напускайте партията, това е кауза, идеология, битките трябва да продължат, те са принципни”, призова тя поддръжниците си.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ