София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Пияни нападнаха медици във Ветово

Двамата мъже са на 28 и 31 години

15 дниОбщество 14 Васил Василев

Двама пияни мъже на 31 и 28 години са обиждали и заплашвали с физическа саморазправа медици в ЦСМП - Ветово, съобщиха от ОДМВР - Русе.

Случката се е разиграла на 18 май около 15:10 часа. Мъжете са били в ЦСМП, за да получат помощ за наранявания, причинени им вследствие на ритане и хапане на кон, собственост на единия от тях.

Дежурният екип ги прегледал и насочил за последващо лечение в болнично заведение. След това пациентите поискали да бъдат транспортирани до болница, но лекарите отказали. Тогава, под влиянието на алкохола, станала и агресивни и започнали да обиждат и заплашват медиците с физическа саморазправа.

За инцидента е уведомена полицията и незабавно на място е изпратен потрулен екип. Случаят е документират, като е образувана преписка за грубо нарушаване на обществения ред и явно неуважение към служителите от ЦСМП - Ветово.