София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ювентус се сбогува с Дибала, Мората и Бернардески

На своя сайт “бианконерите” публикуваха материали за всеки един от тях, в които благодарят на играчите и им пожелават късмет в бъдеще

2 годиниФутбол 5 Симеон Кисьов

От Ювентус официално се сбогуваха с трима от досегашните си футболисти, чиито договори с клуба изтичат днес. Става въпрос за нападателите Пауло Дибала и Алваро Мората, както и за халфа Федерико Бернардески. На своя сайт “бианконерите” публикуваха материали за всеки един от тях, в които благодарят на играчите и им пожелават късмет в бъдеще.

Дибала прекара седем години в Ювентус след трансфера си от Палермо през 2015-а. С екипа на тима той спечели 12 трофея след 293 мача със 115 гола и 45 асистенции. Аржентинецът обаче не се разбра с клубното ръководство за нов договор и така в момента си търси нов отбор.

Мората беше преотстъпен в “Старата госпожа” през последните два сезона. От клуба обаче отказаха да активират опцията му за закупуване и така испанският национал се връща обратно в Атлетико Мадрид. Нападателят беше част от Юве и между 2014-а и 2016-а, а във втория си период на “Алианц Стейдиъм” се отчете с 32 попадения и 21 асистенции в 92 двубоя.

Бернардески носи екипа на отбора в продължение на пет години, след като беше привлечен от Фиорентина през 2017-а. Той обаче не успя да убеди клубното ръководство, че заслужава нов договор, и така си тръгва като свободен агент. Халфът изигра 183 срещи за торинския гранд, в които отбеляза 12 гола и направи 20 асистенции.