София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ивайло Мирчев: Путин успя да настрои всички разумни хора срещу себе си

"Имаме още работа - тотално изолиране на Русия"

1 месецПолитика 9 Антония Лазарова

Путин не бе доволен, че НАТО наближава границите му. Нападна Украйна. В резултат консолидира самото НАТО и го разшири. Добави Финландия и Швеция, които от години поддържаха неутралитет. Балтийско море вече се превръща в море от натовски страни. Това написа народният представител от ПП-ДБ Ивайло Мирчев във фейсбук.

"Гениалната стратегия на руския диктатор заздрави източния фланг на НАТО и даде старт на превъоръжаване на страните от алианса. В Източна Европа се разполагат военни части на съюзниците, за да попречат на Путин да нахлуе и в друга държава. Пряк резултат от инвазията на Кремъл е рухване на мита за руския природен газ - Европа вече почти не използва такъв. Всички страни ограничиха максимално руското влияние в енергетиката си. В България за 2 г. успяхме да спрем зависимостта на енергийния сектор от Русия и остана само рафинерията в Бургас, но скоро и това ще приключи", уточнява Мирчев.

Според депутата Путин е успял да настрои всички разумни хора срещу себе си с военните престъпления на руската армия в Украйна - изнасилени и убити жени и деца, хиляди разстреляни граждани докато "денацифицира" Украйна.

"Имаме още работа - тотално изолиране на Русия от енергетиката ни, замразяване на всички активи на санкционирани руски лица в България. Спешно модернизиране на българската армия и разполагане на съюзнически подкрепления в България, за да гарантираме сигурността на страната срещу потенциална руска атака", завършва поста.

Снимка: БГНЕС