София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 12 °C
Варна 15 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

На ГКПП Калотина е задържан руски бизнесмен

Бизнесменът е обявен за международно издирване

На ГКПП Калотина е задържан руски бизнесмен

Бизнесменът е обявен за международно издирване

9 месецаКрими 4 Боряна Райчева


На границата на България и Сърбия е задържан 52-годишният руски гражданин от Санкт Петербург Едуард Солохин.

Бизнесменът е обявен за международно издирване, тъй като се укриваше от съда.

Едуард Солохин е бил задържан при опит да влезе на територията на Сърбия през българската граница през Калотина.

До март 2019 г. Едуард Солохин беше под домашен арест. Той избяга от Русия. Районният съд на Василеостровски разгледа наказателно дело по поредица от измами в голям и особено голям мащаб.

Прокуратурата смята, че Едуард Солохин е предлагал подкупи на юридически лица. След като получил авансово плащане от компании, той просто изчезнал с парите.

Според адвокат Андрей Московчук, който представлява Едуард Солохин в предварителното разследване, бизнесменът не отрича вината си. Освен това той частично възстановил щетите. Адвокатът добави, че предприемачът се е съгласил на специална процедура за разглеждане на делото и страните не са имали нищо против. Изчезването на Едуард Солохин беше голяма изненада както за адвоката, така и за всички останали негови приятели и роднини.

Изслушването беше насрочено за 15 март 2019 г. В деня на процеса обаче Едуард Солохин, който беше под домашен арест, не беше намерен в апартамента. Той беше обявен за издирване и делото беше прекратено. След екстрадиция в Русия делото ще бъде възобновено.

Преди няколко дни в Санкт Петербург беше задържан един от топ мениджърите на IKEA. Той е предаден на полицейските власти. Мъжът е заподозрян, че е взел подкуп.