София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Соломон Паси: Америка въздъхна, а светът си отдъхна

Коментар на бившия външен министър
2 мЕвроком 2363

„Америка въздъхва, светът си отдъхва, никога от историята на САЩ, поне след Втората световна война, американците не са се радвали толкова на провала на един човек.“ Това коментира бившият външен министър от НДСВ Соломон Паси за избора на Джо Байдън за президент на САЩ пред Би Ти Ви.

Според него Тръмп е имал успехи на международната политическа сцена:

„В Близкия изток, той успя да постигне мир между Израел, Бахрейн, Обединените арабски емирства и Судан. Това е колосален напредък, за който демократическото управление на Обама не можеше да и да мисли. Той ще прати жена на Луната, възстановява американското присъствие в Космоса, цялата политика с 5G и рисковете, които идват от Китай са добро наследство на Байдън, демократите нямаха смелостта да подхванат тази политика“, каза още бившият външен министър.
Но Америка беше разделена с Тръмп, смята още Паси и видя в Байдън обединител – вежлив, предсказуем човек, което за политиката е добре, добави той.

Тръмп беше против световните организации, а Байдън ще върне Америка в системната игра, каза още Паси.

Той беше водещ сенатор по ратификацията на членството ни в НАТО, обясни още бившият външен министър.

Паси показа и документа за влизане на България в НАТО, който е подписан от Джо Байдън. 
"България и Америка имат много добра нова история от преди 30 години", казва той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!