София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Удължават бедственото положение във Велинград

Причината е ново скъсване на дига на река Малка Мътница
7 сИнциденти 307 Златина Петкова

Частичното бедствено положение във Велинград се удължава. Причината е ново скъсване на дига на река Малка Мътница.

Припомняме, че преди седмица в част от общината беше обявено бедствено положение, което трябваше да продължи до днес. Сега обаче е решено то да продължи до 14 май.

От "Напоителни системи - клон Тополница" уверяват, че няма опасност за населението и за подстанцията, която захранва с вода общините Велинград и Ракитово. Следи се и нивото на язовир "Малка Мътница".

Управителят на дружеството Сашка Целева обясни, че нивото на реката се е повишило значително. Скъсала се е дигата на още едно място и е започнала да разлива вода. Ситуацията обаче по нейни думи вече е овладяна.

Друг проблем е, че яз. "Малка Мътница" е на 80% и контролирано се изпуска по малко, защото тази вода затруднява работата на машините в коритото.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!