София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Утре ЦИК решава за "Изправи се! Мутри, вън!" (ВИДЕО)

Това стана ясно от първия брифинг на комисията
3 мПолитика 181 Златина Петкова

Очаква се утре от Централната избирателна комисия да решат дали коалицията "Изправи се! Мутри, вън!" може да се яви под това наименование на предстоящите парламентарни избори. Това стана известно от говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Таня Цанева по време на брифинг.

"Не е възможно членовете на СИК да бъдат известни до 18 февруари", каза още Цанева.

„В указанията, които ни предоставиха от Министерство на здравеопазването, ни е казано, че тези избиратели, които са карантинирани, ще трябва да подават заявления до общината, за да могат да бъдат включени в подвижни избирателни секции. Стои отворен въпросът по отношение на тези заявления. Предстои да изчистим този въпрос“, допълни тя.

„Имаме много малко жалби, едва 2. Едната доби достатъчно публичност – решение на ВАС, с което се определя кой може да ползва коалиционното наименование „Обединени патриоти“. Разбирам, че е пристигнала и жалба срещу указанията на ЦИК и КЗЛД. Не бих искал предварително да правя какъвто и да е коментар“, каза от своя страна Димитър Димитров, член на ЦИК.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!