София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Журналистът Йово Николов: Убиха Къро, защото знаеше много за корупцията у нас

Причините за смъртта му със сигурност няма да бъдат изяснени докрай

8 месецаКрими 51 Антония Лазарова

Красимир Каменов-Къро е един от ключовите играчи в подземния свят през последните 30 години. Причините за смъртта му със сигурност няма да бъдат изяснени докрай. Важно е неговото споменаване в контекста на това, че главният прокурор го беше посочил като един от основните злодеи, които му искат оставката и правят заговор за неговото сваляне. Той е дефиниран като проблем на главния прокурор. Това сподели пред БНР журналистът Йово Николов. 

Той подчерта, че може да има много версии, тъй като такива хора имат много врагове. 

"Факт, който трябва да се отбележи, е, че той е от хората с легален бизнес в България. Но такива хора винаги се движат по ръба на закона и успяват да привлекат към себе си и хора от върховете на държавната власт. Поради тази причина и разполагат с много информация", добави Николов.

Журналистът отбеляза още, че картината на превзетата държава може да се разбере през говоренето на хора, участвали в самото превземане, а това става през корупция.

„Една от причините за това убийство е знанието, което притежава този човек за корупцията в България“, добави той.