София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Огнен ад в центъра на столицата на Виетнам - жертви и ранени (ВИДЕО)

Пожарът е избухнал в пететажна сграда в централния квартал Cau Giay

13 дниИнциденти 40

Пожар в жилищен блок в столицата на Виетнам Ханой уби най-малко 14 души и рани други трима, съобщиха държавни медии.
Пожарът е избухнал в пететажна сграда в централния квартал Cau Giay в Ханой около 12:30 сутринта в петък (17:30 GMT в четвъртък), според съобщения в медиите.
„Пожарът беше голям, с няколко експлозии“, каза Виетнамската информационна агенция (VNA).
Министерството на обществената сигурност на Виетнам съобщи, че пожарникарите са спасили седем души от сградата, след като тя е била обхваната от пламъци.
Смята се, че пожарът е започнал в двора между два блока, използвани за продажба и ремонт на електрически велосипеди, съобщи държавната VnExpress.
Снимки от блока показват овъглени вещи в двора на сградата и увредената от пожар вътрешност на първия етаж.
Съседката Нго Тхи Туи, на 40 години, е цитирана да казва на VnExpress, че е избягала на покрива на пететажната си сграда, след като е чула хора да крещят за пожар.
„Това, което ме удари, беше нещо, което никога преди не бях виждал. Огънят пламтеше яростно през процепите на гофрирания железен покрив и поглъщащият се дим правеше трудно да се види каквото и да било. Имаше експлозии заедно с писъци за помощ от горящата къща, както и от близките къщи“, цитира Нго.
Властите разследват причината за пожара и все още не са идентифицирали жертвите.
Пожарите са често срещана опасност в гъсто населените градски центрове на Виетнам.