София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

COVID-19 спря преговорите за Brexit

След установен случай на заразен с коронавирус
11 сПолитика 292 Боряна Райчева

Официалният представител на Европейския съюз в преговорите с Обединеното кралство Мишел Барние беше принуден да преустанови срещата на двете страни, след като един от членовете на екипа му беше диагностициран с коронавирус. Въпреки факта, че първоначално датата на срещата беше определена като краен срок, двете страни реагираха на възникващата непредвидена ситуация с разбиране.

"Един от преговарящите на моя екип се оказа положителен за COVID-19. С Дейвид Фрост решихме временно да преустановим преговорите. Екипите ще продължат да работят в пълно съответствие с инструкциите", написа Барние в своя микроблог в Twitter.

Лорд Фрост на страницата си в същата социална мрежа заяви, че държи тясна връзка с Мишел Барние „за възникналата ситуация“. "Здравето на нашите екипи е на първо място. Бих искал да благодаря на Комисията на ЕС за незабавното им съдействие и подкрепа", каза той.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пожела на болния член на преговорната група бързо възстановяване. Тя подчерта, че работата ще продължи в пълно съответствие с правилата на COVID-19.