София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Костадин Ангелов: Ресторантите в хотелите няма да работят след 22 часа

"Голяма част от българските граждани ще прекарат новогодишната нощ по домовете си"
50 мЕвроком 1450

Да искаме разхлабване на мерките за друга част от българите, които така или иначе попадат в изключенията на заповедта от 18 декември, намирам за некоректно към мнозинството от сънародниците ни. Това написа във Фейсбук министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Повод за написаното стана изказаната идея на министърът на туризма Марияна Николова, ресторантите на хотелите да работят и след 22 часа на Нова година и празничните дни.

Министерството на здравеопазването изпрати официалното си становище до Министерството на туризма, във връзка с писмото, което получихме по-рано от вицепремиера и министър на туризма г-жа Марияна Николова.
 
В него г-жа Николова настоятелно моли ресторантите в хотелите да работят в новогодишната нощ, по изключение до 00:30 ч. на 01.01.2021 г.
 
В конкретния случай аспектите, в които може да се разгледа тази молба, са два - формален и морален.
 
Формалният - в сила е заповед от 18-ти декември, която регламентира работното време на ресторантите на територията на местата за настаняване. Не виждам основание тази заповед да бъде редактирана.
 
Моралният аспект е по-сложен. Голяма част от българските граждани ще прекарат новогодишната нощ по домовете си, спазвайки мерките коректно и съвестно.
 
Да искаме разхлабване на мерките за друга част от българите, които така или иначе попадат в изключенията на заповедта от 18-ти декември, намирам за некоректно към мнозинството от сънародниците ни.
 
С последните думи споделям своето лично мнение.