София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Отмениха глоба на бездомник, седял на пейка по време на забраната

Бил е санкциониран с 300 лева
7 сОбщество 334 Златина Петкова

Глоба в размер на 300 лева, наложена на бездомник в Бургас, заради това, че е седял на пейка в морския град, когато това беше забранено от здравните власти в страната, беше отменена от районния съд.По другото наказателно постановление - че мъжът не е носел маска, се очаква решение на съда до края на месеца.

Припомняме, два акта по 300 лева бяха наложени на бездомника Данчо от гр. Бургас - че седи без маска на открито и че е в парк по време на забрана. Мъжът получава 200 лв. пенсия, която почти цялата отива за лекарства. Той е освидетелстван от ТЕЛК със 75% инвалидност за заболяване, свързано с умствена изостаналост, с нарушения в поведението и епилепсия.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!