София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Пчелна отрова убива COVID-19

Апитерапевти приемат контролирани дози

Пчелна отрова убива COVID-19

Апитерапевти приемат контролирани дози

1 чОбщество 3696 Боян Марков


Пчелната отрова убива коронавируса. Това заяви д-р Пламен Енчев пред "Телеграф". Той цитира медицинско изследване, проведено в китайския град Ухан - градът от който тръгна епидемията. 

Изследвани са били 5115 пчелари, като от тях няма нито един заболял, нито пък някой е развил симптоми. 

Откритието е направено от китайския лекар д-р Вей Ян през април. По това време общият брой заразени с COVID-19 по света наброява над 2 млн. души, според данни на университета Джон Хопкинс.

Междувременно стана ясно, че са интервюирани петима апитерапевти в Ухан и са наблюдавани 121 пациенти от местната клиника по апитерапия. Отбелязано е, че и петимата апитерапевти имат навика да приемат дози пчелна отрова, за да поддържат здравето си.

Д-р Енчев все пак твърди, че пчелната терапия не бива да се прилага любителски, а само под медицински контрол. Той разкри, че в своята практика е бил свидетел на развиване на тежки алергични реакции, както и задушаване и смърт. 

Христо Николов - пчелар от Велико Търново твърди, че е бил ужилван от пчели поне 200-300 пъти. До този момент той е изкарал всички грипове само с хрема. Той е на мнение, че не е случаен факта, че около пчелите в кошерите няма никаква радиация.