София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Пчелна отрова убива COVID-19

Апитерапевти приемат контролирани дози
1 чОбщество 5081

Пчелната отрова убива коронавируса. Това заяви д-р Пламен Енчев пред "Телеграф". Той цитира медицинско изследване, проведено в китайския град Ухан - градът от който тръгна епидемията. 

Изследвани са били 5115 пчелари, като от тях няма нито един заболял, нито пък някой е развил симптоми. 

Откритието е направено от китайския лекар д-р Вей Ян през април. По това време общият брой заразени с COVID-19 по света наброява над 2 млн. души, според данни на университета Джон Хопкинс.

Междувременно стана ясно, че са интервюирани петима апитерапевти в Ухан и са наблюдавани 121 пациенти от местната клиника по апитерапия. Отбелязано е, че и петимата апитерапевти имат навика да приемат дози пчелна отрова, за да поддържат здравето си.

Д-р Енчев все пак твърди, че пчелната терапия не бива да се прилага любителски, а само под медицински контрол. Той разкри, че в своята практика е бил свидетел на развиване на тежки алергични реакции, както и задушаване и смърт. 

Христо Николов - пчелар от Велико Търново твърди, че е бил ужилван от пчели поне 200-300 пъти. До този момент той е изкарал всички грипове само с хрема. Той е на мнение, че не е случаен факта, че около пчелите в кошерите няма никаква радиация. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!