София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Проф. Антоанета Христова: Очаквам изненади след 4-ти април

"Няма колега, който да може да заложи какъв ще бъде резултатът"
9 сПолитика 1443 Мирослав Митков

Тази кампания беше в различен контекст. COVID-19 ограничи политиците до социалните мрежи, а те трудно се адаптират към тях. Тази кампания ще остане с това, че не успяхме да видим сблъсък между основните политически опоненти. Нямаше дебат на тема политики. Това заяви проф. Антоанета Христова по BTV.

Според Росен Карадимов кампанията на практика е започнала от лятото на миналата година: „За първи път България гласува в здравна криза. Това ме кара да мисля, че изборът ще бъде рационален – за промяна, но за предсказуема промяна“.

Проф. Христова напомни, че ниската избирателна активност ще повлияе благоприятно на големите партии. Тя каза, че избирателите на Слави Трифонов са по-младите хора, които харесват стила му, но няма гаранция, че те ще излязат до урните.

„Ниската избирателна активност покачва рязко цената на купения и корпоративен вот“, заяви Карадимов. По тази причина той апелира всички да гласуват.

„Очаквам изненади след 4-ти април. Няма колега, който да може да заложи какъв ще бъде резултатът“, каза проф. Христова. Според нея формулата на новото правителство може да бъде легитимна от законова гледна точка, но не и от морална. Тя призова избирателят да подкрепи политическата стабилност, а не да се хвърля в авантюри.

Най-лошият вариант според Карадимов е да се сформира правителство на всяка цена. Това създава предпоставки за задкулисие.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!