София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Росен Бъчваров: По интернет идват над 90% от данъчните декларации

Говорителят на НАП с коментар по темата
14 сОбщество 277 Златина Петкова

“По интернет идват над 90% от данъчните декларации, както от фирмите, така и от физическите лица”, заяви пред БНТ говорителят на Националната агенция по приходите Росен Бъчваров.

По думите на Бъчваров, това е било силно повлияно от пандемията, започнала при нас миналата година. “Тази година няма изключение. Подобна е картината. Преобладаващата част от формулярите, над 95% идват по електронен път и в момента”, разясни Бъчваров.

Говорителят на НАП допълни, че вес пак още съществува възможността декларациите да се подадат на гише, но той обясни, че много по-удобно за всички е това да става по електронен път.

“Спестява се време и пари, като се използва безплатния персонален идентификационен код, който може да се вземе от всеки един офис на НАП и той важи не само за подаването на тазгодишната електронна данъчна операция, но и за още над 100 електронни услуги”, разясни Бъчваров.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!